Populære hundesporter

January 12th, 2015

Dersom man har en hund, er det morsomt å bruke den på en aktiv måte. Noen bruker hunder til jakt, mens andre foretrekker hundesport. Det er mange typer hundesport man kan begynne med. Sledehundsport er spennende og fartsfylt, men krever at man har mange hunder og god plass. Man må også stelle og ta seg av alle hundene, og det er ikke alle som har muligheten til å ha så mange hunder.

En av de enkleste hundesportene å komme i gang med, er agility. Denne sporten passer for mange ulike hunderaser, også for blandingshunder, og både eier og hund får trening mens de øver til konkurranser. Agility trener også opp hundens lydighet, noe man tjener på i alle sammenhenger. I innlegget ”Hunderaser som passer for agility” kan man lese mer om hunderaser som vanligvis benyttes i agilitytrening.

Hundeveddeløp er ikke vanlige i Norge. Hundekløving, flyball og hundefrisbee er derimot populære sporter som passer for aktive hunder. Flyball går ut på at hunden skal hoppe over hindre for å hente en tennisball. Hundefrisbee går ut på at hunden skal fange en frisbee. Brukshundkonkurranser er også populære. Det kan konkurreres innen sporsøk, lydighet, rapportering, apportering, budføring, blodsporsøk, feltsøk, rundering og gjeting.