Hunderaser som passer til agility

January 11th, 2015

Agility er en konkurranseform der hunder eller andre dyr skal komme seg gjennom en hinderløype. Eierens oppgave er å styre dyret gjennom løypen. Agility er veldig morsomt både for hund og eier, og trener opp samspillet mellom dyr og menneske. Agilitytrening passer fint for alle aktive hunder som liker å leke, for konkurransene er først og fremst en lek for hundene.

Konkurranser i agility er åpne for alle hunderaser, men noen hunder egner seg bedre enn andre. Shetlandsk fårehund, border collie, Nova Scotia retriever, puddel, schäfer og australsk fårehund er populære raser som egner seg fint til denne sporten. Labrador, golden retriever, springer spaniel og cocker spaniel brukes også av mange.

Så sant en hund er glad i å lære, og liker å leke, kan den trenes opp til å drive med agility. Blandingshunder kan også være godt egnet, så man trenger ikke å investere i en renraset hund for å begynne med agility. Agility er lett å komme i gang med, og med daglig trening kan man aktivisere både seg selv og hunden på en morsom måte. Samtidig får man en lydigere hund som lærer seg å høre etter og følge beskjedene den får fra eieren.